vSphere 6.5: مدیریت و مانیتورینگ vCenter Appliance
تا اینجا در چندین مقاله به بررسی قابلیت های جدید معرفی شده در vSphere 6.5 پرداختیم. کاربران دوست دارند تا قدرت کنترل، مدیریت و مانیتورینگ vCenter Appliance را از طریق رابط کاربری آن داشته باشند. تا الان VCSA مثل جعبه سیاه بود و شامل داده های زیادی بود که توسط سایر نرم افزار ها امکان مانیتورینگ آن وجود داشت. حالا در vSphere 6.5 امکان مدیریت کارا تر و مانیتورینگ توسط خود VCSA فراهم شده است.
تا اینجا در چندین مقاله به بررسی قابلیت های جدید معرفی شده در vSphere 6.5 پرداختیم. کاربران دوست دارند تا قدرت کنترل، مانیتورینگ و مدیریت VCSA را از طریق رابط کاربری آن داشته باشند. تا الان VCSA مثل جعبه سیاه بود و شامل داده های زیادی بود که توسط سایر نرم افزار ها امکان مانیتورینگ آن وجود داشت. حالا در vSphere 6.5 امکان مدیریت کارا تر و مانیتورینگ توسط خود VCSA فراهم شده است.
پس در این قسمت قصد داریم به قابلیت های مدیریتی و مانیتورینگ در VCSA 6.5 بپردازیم.
مدیریت Appliance:
کنسول مدیریتی VCSA Appliance در آدرس https://:5480 در دسترس است. این کنسول کاملا از کنسول مدیریتی vCenter مجزا است به این معنی که اگر نتوانید به کنسول vCenter متصل شوید، هنوز می توانید به این کنسول تحت وب دسترسی داشته باشید.
پس از اتصال به کنسول منوی ناوبری را در سمت چپ مشاهده خواهید نمود، اولین پنجره ای که نمایش داده خواهد شد، برگه Summery خواهد بود. گزینه های مهمی که در این پنجره مشاهده خواهید نمود، به این شرح است:
- دکمه ای برای راه اندازی مجدد vCenter | Restart
- دکمه ای برای تهیه بسته پشتیبانی | Support Bundle
- دکمه ای برای ساخت نسخه پشتیبان از vCenter | Backup
- وضعیت سلامت vCSA
در این پنجره به صورت خلاصه می توانیم وضعیت سرور و سلامت Appliance را مشاهده نمایید.
برگه بعدی Access خواهد بود. در این قسمت به راحتی می توانید SSH و Bash Shell را فعال / غیرفعال نمایید. زمانی که Bash Shell را فعال نمایید از شما مدت زمانی درخواست خواهد شد و فقط به اندازه زمانی که مشخص می کنید این قابلیت فعال خواهد بود و بعد از این مدت زمان، قابلیت به صورت خودکار غیرفعال خواهد شد.
در قسمت Networking شما زبانه های Monitor و Manage را مشاهده خواهید نمود. در زبانه Manage، اطلاعات مربوط به تنظیم های فعلی شبکه را مشاهده خواهید نمود که در زمان نصب و راه اندازی VCSA وارد کرده اید. تنظیم های کارت شبکه NIC0 و تنظیم های مربوط به Proxy اگر فعال باشد.
زبانه Monitor به شما اجازه خواهد داد تا وضعیت شبکه، کارایی آن و ترافیک آن را بر اساس روز، هفته، ماه بررسی نمایید. شاید کارایی چندانی نداشته باشد ولی برای آن دسته از کاربرانی که به آن نیاز داشته اند می تواند خبر خوبی باشد.
Time گزینه بعدی خواهد بود، این قسمت شامل تنظیم های مربوط به Time Zone، NTP است. (قبلا نیز اشاره شد که NTP اهمیت بالایی دارد.). از اهمیت NTP قبلا گفته شد به یاد داشته باشید یکی از عوامل اصلی در شکست پروسه نصب NTP و تنظیم های آن است.
در پنجره Update می توانید بروزرسانی ها را مشاهده و نصب کنید. و بسیار ساده خواهد بود.
در قسمت Administrator تنظیم های مربوط به کاربران مدیر را مشاهده خواهید نمود. اگر می خواهید رمز عبور کاربر root منقضی نشود، گزینه No را انتخاب کنید. پیش فرض منقضی شدن رمز عبور 365 روز است. زمانی که vCenter را نصب نمودید، به یاد داشته باشید که حتما به این کنسول متصل شوید و پیکربندی های سفارشی خود را انجام دهید.
تنظیم های مربوط به “Syslog Configuration” در این قسمت مشاهده خواهید نمود. می توانید به سادگی پیکربندی مربوط به سرور Syslog راه دور را انجام دهید.
اینجا جالبترین قسمت از دید کاربران بود، در این قسمت چارت ها و گراف های مربوط به کارایی پردازنده و میزان استفاده از حافظه را مشاهده خواهید نمود. و در یک نما به سادگی وضعیت استفاده از منابع Appliance را می توانید مشاهده کنید. قبلا نیز برای مانیتورینگ، منابع vimtop و esxtop را مورد بررسی قرار دادیم.
در آخرین پنجره به Database یا پایگاه داده خواهیم رسید. این برگه مانیتورینگ پایگاه داده VCSA را که بر پایه Postgres است را مشاهده می کنید. به عقیده من بهترین قسمت اضافه شده، این بخش است که می توانید توسط آن از صحت عملکرد پایگاه داده vCenter Appliance اطمینان حاصل کنید. و به راحتی می توانید عملکرد پایگاه داده را بررسی کنید و کارایی آن را ارتقاء دهید.
جدا از تمام تغییرات و قابلیت های جدید این کنسول بدون شک برگه Database بهترین آن هاست برای درک و آشنایی بیشتر با کاربرد این قابلیت، مقاله William Lam را مطالعه کنید.
آموزش های مرتبط
شرکت ویرا شبکه نگار فعال در زمینه مجازی سازی، ذخیره سازی داده ها، مراکز داده، مانیتورینگ و امنیت زیرساخت های شبکه
Trackbacks/Pingbacks