مقایسه پروتکل های انتقال تصویر: RemoteFX ، HDX و PCoIP

اگر به تازگی با VDI آشنا شده اید، احتمالا انواع پروتکل ها شما را سردرگم نموده است. در اینجا قصد داریم مهمترین پروتکل ها را مورد بررسی قرار دهیم تا با قابلیت های کلیدی هر کدام بیشتر آشنا شوید. در این مقاله قصد داریم به مقایسه پروتکل های انتقال تصویر: شامل RemoteFX ، HDX و PCoIP بپردازیم.

اگر به تازگی با VDI آشنا شده اید، احتمالا انواع پروتکل ها شما را سردرگم نموده است. در اینجا قصد داریم مهمترین پروتکل ها را مورد بررسی قرار دهیم تا با قابلیت های کلیدی هر کدام بیشتر آشنا شوید. در این مقاله قصد داریم به مقایسه پروتکل های انتقال تصویر: شامل RemoteFX ، HDX و PCoIP بپردازیم.

زمانی که پا به دنیای مجازی سازی دسکتاپ ها – Virtual Desktop Infrastructure بگذارید، انتخاب های گوناکونی وجود خواهد داشت. شاید تفاوت سرویس ارائه دهنده های VDI برای شما جذاب باشد. یکی از این تفاوت ها به پروتکل انتقال تصویر یا Remote Display Protocol مربوط می شود.
در ساختار های مبتنی بر VDI پروتکل انتقال تصویر وظیفه ی مهمی بر عهده دارد: انتقال تصویر و داده ها از مرکز داده به کاربر نهایی!

پروتکل ها انتقال تصویر محبوب چه قابلیت هایی دارند:

  • از کیفیت و اندازه تصویر بالاتری پشتیبانی می کنند.
  • امکان استریم چند رسانه ها را فراهم می کنند.
  • می توانید از چند نمایشگر استفاده کنید.
  • قابلیت فشرده سازی پویا دارند.
  • امکان آدرس دهی پورت های USB را فراهم می کنند.
  • می توانید Drive Mapping داشته باشید.

محبوت ترین پروتکل های انتقال تصویر Microsoft Remote Desktop – RDP، VMware`s PC-Over-IP – PcoIP و Citrix HDX هستند. البته پروتکل های دیگری نیز وجود دارند که توسط شرکت های دیگر تولید شده اند مثل: Ericom و Hewlett-Packard (HP).

پروتکل ها به روش های مختلفی عملیات انتقال تصویر را انجام می دهند که به نوع شبکه و نرم افزار های اجرایی وابسته است. برای درک بهتر باید نحوه کارکرد آنها را بدانیم.

نحوه کارکرد پروتکل های انتقال تصویر چگونه است؟

RemoteFX ، Citrix HDX و VMware PCoIP پروتکل های لایه ی 7 مدل OSI هستند که توسط دو پروتکل UDP – User Datagram Protocol و TCP – Transmission Control Protocol ارتباط برقرار می کنند. TCP داده ها را به بسته های کوچک تقسیم کرده و در مقصد مجدد این بسته ها متصل شده و به پروتکل انتقال تصویر تحویل داده می شود در حالی که UDP بسته ها را به صورت ترتیبی ارسال نمی کند.

TCP نسبت به UDP قابل اطمینان تر است چرا که تضمین می کند تا زمان رسیدن داده ها به مقصد، نشست (Session) برقرار باشد. به علاوه اینکه اگر در ارسال داده با مشکل مواجه شود، داده ی از دست رفته را مجدد ارسال می کند. UDP تضمین نمی کند که تمام بسته ها به مقصد برسند اما قطعا در فرستادن داده های چندرسانه ای سنگین مثل ویدئو ها سریع تر است.

پروتکل های انتقال تصویر محدودیت های خودشان را دارند، و این محدودیت ها حتی در زمان کار با نرم افزار های گرافیکی نیز نمود بیشتری پیدا می کند. کارایی فوق العاده البته پهنای باند فوق العاده هم می طلبد. که در اکثر شبکه ها وجود ندارد و یا در صورت استفاده از آن پهنای باند، سایر قسمت های شبکه را تحت تاثیر قرار خواهد داد. ضمن آنکه پردازش این حجم داده، پردازنده را به شدت درگیر خواهد نمود. هدف دریافت تصویر خوب و استفاده کمینه از پهنای باند و پردازنده است که توسط هر دو پروتکل TCP و UDP قابل اجراست.

پروتکل انتقال تصویر Microsoft RemoteFX

Microsoft RDP / RemoteFX

RemoteFX نسخه ی بهینه شده ی Microsoft Remote Desktop Protocol یا RDP است که در ویندوز 2008 نسخه ی R2 معرفی شد و برای پردازش بهتر تصویر ارائه شد. RemoteFX تنها در Hyper-V و نرم افزار های Citrix قابل استفاده است و از پروتکل محیط های XenDesktop پشتیبانی می کند. RemoteFX در ویندوز 2012 امکان استفاده از UDP را در مواقع نیاز، محیا می کند در حالی که نسخه های قبلی تنها از TCP پشتیبانی می کردند.

RemoteFX و ویندوز سرور 2012

RDP در ابتدا برای استفاده در بستر LAN معرفی شد، اما نسخه ی اخیر برای استفاده در WAN بهینه شده است. RemoteFX در ویندوز سرور 2012 از نمایشگر های چند لمسی نیز پشتیبانی می کند. قابلیتی که امکان پردازش اجزاء را در سمت سرور مهیا می کند.

توجه داشته باشید برای آنکه از تمام قابلیت ها استفاده کنید، بایستی از ویندوز 8 و نسخه های جدیدتر استفاده کنید. مایکروسافت RDP 8.0 را برای کاربران ویندوز 7 در سرویس پک 1 و ویندوز 2008 نسخه R2قرار داده است. اما تمام قابلیت های RemoteFX را شامل نمی شود.

Microsoft RemoteFX یا Citrix HDX

تفاوت RemoteFX و HDX تا قبل از تغییرات RemoteFX در نسخه ی 2012 به چشم می آمد. اما هنوز هم HDX در شبکه های WAN کارایی بهتری ارائه میدهد. به علاوه آنکه Citrix کاربران بیشتری را پشتیبانی می کند. Microsoft RDP برای سیستم عامل ویندوز و مک (OSX) ارائه شده است. در حالی که Citrix امکان استفاده از پروتکل HDX را برای ویندوز، مک، لینوکس، بلک بری، اندروید، iOS، Sun و کاربران دیگری را نیز فراهم نموده است.

Citrix HDX

پروتکل انتقال تصویر شرکت سیتریکس ICA نام داشت تا اینکه شرکت تصمیم گرفت با ارائه XenDesktop نسخه 3.0 در سال 2009 نام آن را به HDX تغییر دهد. HDX شامل تمامی پوتکل هایی که است که شرکت Citrix برای کاربر نهایی ارائه می دهد. شامل:

  • مسیردهی چندرسانه ای ها
  • شتاب دهنده ی کاوشگر (Browser)
  • کنترل پهنای باند
  • کنترل سایر اجزاء

تمامی آنها بر پایه ی TCP هستند، اما امکان استفاده از UDP نیز وجود دارد. سیتریکس همچنین HDX 3D Pro را نیز برای ارائه نرم افزار های گرافیکی به کاربر معرفی نموده است.

پروتکل انتقال تصویر Citrix HDX

بهبود WAN در XenDesktop نسخه ی 5.5

ارتباط های WAN تاخیر (Latency) بالا و پهنای باند کمی دارند، و این کار را برای پروتکل های انتقال تصویر مشکل خواهد نمود. چرا که ارتباط بایستی پایدار و با کیفیت باشد. XenDesktop 5.5 قابلیتی تحت عنوان WAN Acceleration (شتابدهنده WAN) ارائه میدهد که ترافیک HDX را با فشرده سازی انتقال میدهد و در نقصد عمل استخراج (خارج سازی از حالت فشرده) صورت می گیرد و با این کار تا حد زیادی در پهنای باند صرفه جویی می کند و ارتباط پایدار تری ارائه می دهد.

HDX MediaStream و HDX RichGraphic

XenDesktop برای پردازش بهتر Flash ها MediaStream را بروزرسانی نمود و قابلیت جریان End-to-End را به آن اضافه نموده است و برای نرم افزار های موبایل نیز تغییراتی صورت گرفته است تا تصاویر گرافیکی بهتری ارائه دهد.

پروتکل انتقال تصویر VMware PCOIP

VMware PcoIP

پروتکل انتقال تصویر VMware یا VMware PCoIP اولین بار توسط Teradici (بخوانید ترادیچی) و Nvidia ارائه شد. و با چیپ های شرکت ترادیچی سازگاری دارد. RemoteFX در پردازش تصاویر به چیپست گرافیک (Graphic Processing Unit – GPU) نیاز دارد تا عمل رمزگذاری Bitmap ها را انجام دهد.PCoIP از پردازنده سرور (Central Processing Unit – CPU) برای پردازش تصاویر استفاده می کند. PCoIP یک تفاوت پایه ای با سایر پروتکل ها انتقال تصویر نامبرده دارد و آن اینکه ترافیک را بر پایه ی UDP مدیریت می کند.

مهمترین قابلیت پروتکل های انتقال تصویر چیست؟

بهبود ها در PCoIP

هرچند Citrix HDX هنوز در ارتباط های WAN عملکرد بهتری اراده می دهد، اما VMware PCoIP نیز عملکرد مناسبی روی بستر WAN ارائه می دهد. PCoIP تراکم کاربران را افزایش و مصرف پهنای باند را در بستر LAN و WAN کاهش داده است و حالا کنترل بیشتری بر روی پیکربندی Cache در اختیارتان قرار می دهد.

پشتیبانی PCoIP از Microsoft RDP

PCoIP سالهاست که در VMware View استفاده می شود، اما ترادیچی امکان پشتیبانی از PCoIP را در محیط های RDP فراهم نموده است. این قابلیت، رقابت در دنیای VDI را نزدیکتر از قبل می کند، هرچند Teradici برای رقابت با سایر پروتکل نیازمند رفع محدودیت های بیشتری است اما سرعت رشد آن نشان از قدرتمند بودن این پروتکل است که این موضوع زنگ خطری برای پروتکل قدرتمند HDX است چرا که VMware قطعا زیرساخت پایدار تر و کامل تری نسبت به Citrix دارد و در سایر عرصه های مجازی سازی تقریبا بدون رقیب است.

آموزش های مرتبط

شرکت ویرا شبکه نگار فعال در زمینه مجازی سازی، ذخیره سازی داده ها، مراکز داده، مانیتورینگ و امنیت زیرساخت های شبکه

دانلود کتاب VMware Workstation