تغییر IP آدرس vCSA
امروز قصد داریم نحوه تغییر IP آدرس vCSA را مورد بررسی قرار دهیم. بالاخره روزی به این تغییر نیاز خواهید داشت
امروز قصد داریم نحوه تغییر IP آدرس vCSA را مورد بررسی قرار دهیم. بالاخره روزی به این تغییر نیاز خواهید داشت. VMware vCenter Server هسته اصلی زیرساخت شبکه های مجازی شده مبتنی بر VMware است و تغییر آن دردسر های مختص به خود را خواهد داشت. سناریو های زیادی وجود دارد که در آنها به این تغییر IP نیاز خواهید داشت. به مهاجرت فکر کنید، برخی اوقات مهاجرت به سرور جدید تر آن طور که انتظار دارید پیش نخواهد رفت و شما مجبور هستید از یک IP آدرس دیگر در زمان مهاجرت استفاده کنید و پس از اتمام پروسه آن را به IP دلخواه تان تغییر دهید.
سرور ها و سرویس های وابسته به سرور vCSA کم نیستند و تغییر آنها کمی دشوار خواهد بود. سرور های مانیتورینگ، پشتیبان گیر ها، نرم افزار های همسان سازی و مخصوصا سرور های ESXi که پس از تغییر IP آدرس ارتباط خود را با سرور vCSA از دست خواهند داد. پس از تغییر آدرس IP نه تنها بایستی از تغییر سرور های مانیتورینگ/ پشتیبان گیر/ همسان ساز ها اطمینان حاصل کنید بلکه باید برسی کنید که آیا سرور های ESXi می توانند سرور vCenter را ببینند.
به علاوه، زمانی که اقدام به نصب vCSA می کنید باید مطمئن شوید که به سرور vCSA یک آدرس کامل DNS ی (FQDN) اختصاص داده باشید نه فقط یک IP آدرس تنها. اگر این کار را انجام نداده باشید در ادامه خواهید دید که امکان تغییر IP آدرس vCSA فراهم نخواهد شد.
خب، پس اول باید این مورد را بررسی نماییم. برای این کار لازم است به کنسول تحت وب vSphere وصل شویم:
آدرس vCSA به این صورت خواهد بود.
http://appliance-IP-address-or-FQDN/vsphere-client
پس از باز شدن پنجره vSphere Client و ورود به آن به آین آدرس بروید:
System Configuration > click Nodes > Select nodes and click Manage tab > then Select Networking > Edit > Expand DNS
مستندات شرکت VMware می گوید:
برای تغییر IP آدرس سرور vCSA بررسی نمایید که نام سرور به صورت FQDN وارد شده باش. اگر در زمان نصب vCSA از آدرس IP به عنوان نام سرور استفاده کرده اید، شما قادر نخواهید بود پس از نصب آن آدرس IP سرور vCSA را تغییر دهید. و دلیل آن را به این صورت شرح می دهد که نام سیستم به عنوان شناسه اصلی سرور در شبکه در نظر گرفته می شود.
خب، در این مورد ما مشکلی برای ادامه نداریم …
پس از اعمال تغییر ها روی OK کلیک کنید.
قصد ما صرفا تست موضوع است و آدرس IP را به 10.10.7.10 تغییر داده ایم.
مرحله بعدی ساخت یک رکورد ایستا در DNS خواهد بود. این رکورد در Forward Lookup zone ساخته خواهد شد. و رکورد DNS قبلی بایستی حذف شود. از ساخت reserve lookup zone نیز اطمینان حاصل کنید. اگر از DNS سرور مایکروسافت استفاده می کنید کافی است در زمان ساخت Forward lookup zone چک مارک create associated pointer (PTR) record را به حالت انتخاب در آورید. سرویس دهنده DNS را راه اندازی مجدد نمایید تا کش آن پاک شود.
می توانید تغییر های داده شده را توسط DCUI مورد برسی قرار دهید
شما می توانید سرور vCSA را نیز راه اندازی مجدد نمایید.
حالا زمان آن رسیده تا بررسی کنید که همه چیز به درستی کار می کنند یا خیر. سرور vCSA را توسط FQDN آن پینگ (Ping) کنید. در مثال ما: از خط فرمان ویندوز استفاده شده است. بایستی خط فرمان ویندوز را با سطح دسترسی مدیر باز کنید (Run as Administrator) برای این کار در منوی Start تایپ کنید CMD و در زمانی که کلید های Ctrl + Shift را نگه داشته اید، کلید Enter را بزنید. پس از باز شدن پنجره CMD با دسترسی مدیر در بالای پنجره متنی مشابه تصویر را خواهید دید. Administrator: Command Prompt
ابتدا باید کش DNS کامپیوتر را خالی کنید برای این کار دو دستور مشخص شده در تصویر را به ترتیب وارد نمایید. پس از آن با دستور پینگ ارتباط را بررسی خواهیم نمود. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید این پروسه نیز موفقیت آمیز بود.
راه اندازی مجدد سرور vCSA (reboot) پس از تغییر IP آدرس آن کمی طولانی خواهد بود. سرویس vpxd زمان زیادی را برای شروع به کار نیاز خواهد داشت. اما پس از آن همه چیز به درستی کار خواهد نمود. اما نگران نباشید این پروسه تنها یک بار باید اجرا شود و پس از آن سرعت راه اندازی همانند قبل خواهد بود.
نتیجه:
سرور vCSA یا همان سرور vCenter در مرکز زیرساخت قرار گرفته است. اگر از دسترس خارج شود، همان طور که قبلا نیز گفتیم تمام سرور ها و سرویس های مانیتورینگ، پشتیبان گیر و همسان ساز ها (Replication) ها بایستی مجددا تنظیم شوند. از این ها مهمتر سرور های ESXi خواهد بود که به صورت غیرفعال در خواهند آمد.(Grayed out). به عنوان راه کار می توانید می توانید روی آنها کلیک راست کنید و گزینه Disconnect را انتخاب کنید و مجدد آنها را Connect کنید. یا حتی سناریو کمی پیچیده تر شود و مجبور شوید آنها را حذف (Remove) کنید و دوباره آنها را اضافه (Add) کنید. این پروسه ها هیچ کدام پیچیده نیستند اما ممکن است در زمان انجام آنها تاریخچه کارایی (Performance Data) ماشین های مجازی و سرور های ESXi را از دست بدهید. برای اطلاعات دقیق تر می توانید این KB شرکت VMware را نیز مطالعه کنید.
VMware vCenter Server IP address change causes VMware ESXi hosts to disconnect.
منبع: مستندات شرکت VMware
آموزش های مرتبط
شرکت ویرا شبکه نگار فعال در زمینه مجازی سازی، ذخیره سازی داده ها، مراکز داده، مانیتورینگ و امنیت زیرساخت های شبکه